Agenda

Neil Finn - Koninklijk Circus - Brussel

zondag 11 mei 2014 om 20:30 uur

Tim Finn is geboren als Brian Timothy Finn (25 juni 1952) in Te Awamutu (Nieuw-Zeeland). Op de Universiteit van Auckland ontmoette hij Mike Chunn, Robert Gillies, Philip Judd en Noel Crombie. Samen begonnen ze de band Split Enz. Door de originele en frisse muziekstijl van de band vallen de heren al snel op. Australië wordt al snel uitvalsbasis van de groep. Het succes in Nieuw-Zeeland en Australië blijft groot, daarom besluiten ze enkele jaren later naar Engeland te verkassen, een beter uitgangspunt om Europa te veroveren. Tussen 1972 en 1977 deelde Tim de aanvoering van de band met Phil, toen hij de band verliet kwam Tim's jongere broer, toen 17 jaar, Neil bij de band. Met NEIL FINN kreeg Split Enz hun grootste hit 'Message To My Girl'.

Nog groter werd het succes met Neil's volgende project : Crowded House. Het gezelschap bekoorde vooral in de tweede helft van de jaren tachtig en eerste helft van de jaren negentig met sublieme popsongs in de traditie van The Beatles. Crowded House is na een onderbreking van 10 jaar sedert 2006 opnieuw actief en bracht sedertien 2 mooie albums uit.

De dit jaar 56-jarige Neil Finn lijkt zich evenwel meer toe te gaan leggen op zijn soloplaten. Zo verscheen vroeg in 2014 zijn prima vierde soloplaat "Dizzy Heights" die een merkwaardige gedaantewisseling lijkt te zijn ondergaan. Wellicht een gevolg van de keuze voor Dave Fridmann als producer. Fans van Flaming Lips of Mercury Rev zullen het sprookjesachtige  klankentapijt en de opmerkelijk hoge stem van Finn beslist waarderen. Met invloeden uit de soul en funk lijkt hij ook een boeiende nieuwe weg in te slaan. Aanrader !!!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.