Agenda

Joe Henry - Handelsbeurs - Gent

dinsdag 10 juni 2014 om 20:50 uur

JOE HENRY is de man die op koude winteravonden je woonkamer verwarmt terwijl je diep in de sofa zakt. De schoonbroer van Madonna (!) laat zich beïnvloeden door Neil Young en Bob Dylan, klinkt als pakweg Ron Sexmith en John Hiatt, maar wil geen singer-songwriter genoemd worden.

Joe Henry werd bekend met zijn twee countryrock albums, "Short Man’s Room" (1992) en "Kindness of the World" (1993). Op beide platen doken leden van The Jayhawks op. Maar Joe Henry’s rusteloze en avontuurlijke aard, deden hem verschillende keren van muzikale richting veranderen. Hij nam enkele uitmuntende country covers op, maar wil zich net zo goed verdiepen in soul, funk en rock 'n' roll. De laatste jaren maakt hij vooral laidback-achtige muziek. Vanavond komt hij zijn 12de studioplaat "Reveries" voorstellen. Het is zowat 6 jaar geleden dat Joe Henry nog eens in Gent te gast was. Toen speelde hij een schitterend uitverkocht concert in die zelfde Handelsbeurs in Gent.
Henry won een Grammy als producer van de Solomon Burke-plaat "Don’t Give Up On Me". Daarnaast werkte hij ook voor Ani DiFranco, Aimee Mann, Bettye LaVette, Teddy Thompson, Elvis Costello, Marie Gauthier en Allen Toussaint.

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.