Agenda

UB 40 - AB - Brussel

woensdag 24 september 2014 om 20:30 uur

UB40 is zowat de bekendste blanke reggaepopband uit Birmingham, Groot-Brittannië en is opgericht in 1978. Was aanvankelijk de maatschappijkritiek de leidraad in de muziek gaandeweg werd een meer commerciëler pad ingeslagen. "32 years of Signing Off" is het motto van de avond. En dat kan letterlijk worden genomen, want destijds zorgde het eerste album ervoor dat de tot dan toe veelal werkeloze bandleden voor het eerst in jaren niet meer afhankelijk waren van een uitkering. Het aanvraagformulier hiervoor sierde de hoes van hun debuutalbum en gaf de band haar naam.

Ook al zijn er 4 bandleden in oktober 2011 nog failliet verklaard, toch zal de band present zijn om hun wereldhits te spelen. Dit betekent voor de band dat de schuldeisers een jaar lang beslag mochtenen leggen op hun bezittingen. En blijkbaar ziet het er weer rooskleurig uit want na hun passage in januari 2012 in ons land staan ze er vanavond opnieuw.

De band verkocht wereldwijd in totaal meer dan 70 miljoen albums. Bekendste hits zijn 'Food For Thought', 'Rat In The Kitchen', 'Red Red Wine', 'I Got You Babe' en 'Can’t Help Falling In Love'.

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.