Agenda

Accept - Trix - Borgerhout

dinsdag 7 oktober 2014 om 20:45 uur

ACCEPT werd in 1971 opgericht in Solingen in het Duitse Ruhrgebied. Pas 7 jaar later vinden ze hun bekendste line-up met zanger Udo Dirkschneider en de twee belangrijkste songleveranciers, gitarist Wolf Hoffmann en bassist Peter Baltes. Ze tekenen bij het daar erg vermaarde Brain label en binnen de kortste keren is Accept samen met The Scorpions zowat de populairste hardrockband van het land. Vooral live is de band erg opwindend met snelle, furieuze heavy songs. Hun eerste 2 albums zijn wisselvallig maar met het verschijnen van de 3de plaat "Breaker" (1981) komen ze op een hoger niveau. Europa wenkt en Accept brengt daarna ook de ene na de andere topplaat uit : "Restless and Wild" (1983), "Balls to the Wall" (1984), "Metal Heart" (1985) en "Russian Roulette" (1986). Wanneer Udo Dirkschneider daarna uit de band stapt om een vrij succesvolle eigen carriére te starten komt de klad er al snel in bij Accept en eind jaren tachtig split de band.

Redelijk onverwacht is er in 1992 een reünie van de klassieke line-up waarna een serie vrij sterke albums worden uitgebracht die evenwel weinig vernieuwing toevoegen aan hun typische speedmetalsound. De band lijkt dat ook te beseffen en heft zichzelf op in 2002. 

Zonder de smurf met de schuurpapieren stem, zanger Udo, verscheen vorig jaar dan "Blood of Nations", hun eerste studioplaat in 14 jaar. De nieuwe zanger is de erg bekwame Mark Tornillo, bekend van TT Quick. Hij schotelt een iets melodieuzere Accept voor met een lichtjes voorspelbare sound maar kwalitatief is het wel. De band die wereldwijd al meer dan 30 miljoen albums heeft verkocht heeft een nieuwe veelbelovende herstart genomen en het is maar de vraag of ze de populaire Udo ook live kunnen overklassen.

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.