Agenda

Beck - Vorst Nationaal - Brussel

woensdag 10 september 2014 om 20:30 uur

Muzikale duizendpoot BECK bracht dit jaar nog eens een schitterende cd uit, "Morning Phase". Chronische rugpijnen weerhielden hem de laatste jaren van optreden en het opnemen van nieuwe songs. Zes jaar was het al geleden dat hij nog eens nieuw werk uitbracht en het was het wachten waard.

Beck heeft al eens eerder zijn verwerking van persoonlijk leed muzikaal verwoord op het album "Sea Change" (2002) maar met "Morning Phase" bereikt hij een hoogtepunt in zijn oeuvre. De liedjes vormen muzikaal meer een geheel en zijn ook veel preciezer uitgewerkt. Californische jarenzeventigpop en Britse folk uit dezelfde tijd zijn hier de muzikale referenties, maar Beck geeft er een fraaie eigen draai aan. Alle liedjes verwijzen op een bepaalde manier naar een nieuw begin, opstaan na een val, of de eerste tekenen van licht aan het einde van de tunnel.

In het verleden genoten we al van zijn grote kwaliteiten als songschrijver en bruggenbouwer tussen genres als hiphop, tropicalia, funk, samplepop en blues en tegenwoordig is het een mix van westcoastpop, countryrock en folky popmuziek. Live zal die eclectische mix aan stijlen zeker voor gensters zorgen. Bovendien heeft Beck een aardige back-catalogus met tal van hits om het publiek in te pakken. Aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.