Agenda

Michael Schenker's Temple of Rock - Spirit of 66 - Verviers

maandag 17 november 2014 om 20:20 uur

MICHAEL SCHENKER werd geboren in Sarstedt, Duitsland, en heeft na een lange muzikale carriere de naam één van de meest invloedrijke en gerespecteerde rockgitaristen te zijn. Hij begon met spelen in zijn jonge jeugd, nadat zijn broer Rudolf een Flying V gitaar mee naar huis bracht, iets wat grote indruk op hem maakte. Hij speelde zijn eerste gig op 11-jarige leeftijd met Rudy & the Scorpions.  Schenker debuteerde als gitarist op het album "Lonesome Crow" (1972), ook de debuutplaat van The Scorpions. Hij was toen 15 jaar oud. 
Kort daarna maakte hij de overstap naar UFO waar hij bijna alle muziek voor het album "Phenomenon" (1974) schrijft. Ook was hij verantwoordelijk voor de muziek op de volgende albums. Niet alles verliep er van een leien dakje en meermaals verliet hij midden in een set het podium.
Na vijf albums met UFO neemt hij afscheid met de dubbel live elpee "Strangers In The Night" (1978). Hij voegde zich wederom bij The Scorpions, en speelde mee op het album "Lovedrive" (1979). Op de daaropvolgende tournee moest hij talloze keren verstek laten gaan vanwege vermoeidheidsproblemen en een alcoholverslaving.  Daarna deed Schenker auditie bij zowel Aerosmith als Ozzy Osbourne. Osbourne verklaarde later dat hij een absurd hoog salaris vroeg, zodat de samenwerking onmogelijk werd.

Eind jaren zeventig achtte hij de tijd rijp om op eigen benen te staan en richtte hij de Michael Schenker Group op. MSG kenmerkte zich door veel personeelsconflicten en incidenten ; het was een komen en gaan van muzikanten. Op de in de jaren tachtig uitgebrachte albums fungeerden bijvoorbeeld zowel Gary Barden, Graham Bonnet en Robin McAuley als zanger. Véél latere albums hebben slechts een paar echt goeie songs en zijn nogal middelmatig maar "MSG 2" (1981) en "Assault attack" (1982) zijn nog steeds de moeite waard. Tussentijds voegde Schenker zich nog een aantal keer bij UFO tijdens een reunie-tour, en speelde hij met andere groten der aarde.

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.