Agenda

Vandenberg's Moonkings - Cultureel Centrum De Kimpel - Bilzen

zaterdag 22 november 2014 om 20:30 uur

De Nederlandse gitarist en componist Adje Van Den Berg liet voor het eerst van zich horen toen hij in 1977 de bluesrock band Teaser uit de grond stampte. Begin jaren tachtig vierde hij triomfen met zijn nieuwe band Vandenberg. Het kwartet leverde drie albums af : "Vandenberg" (1982), "Heading For A Storm" (1984) en "Alibi" (1985). Vandenberg scoorde ook een hit met het door Bert Heerink gezongen 'Burning Heart'.

Na het vertrek van John Sykes bij Whitesnake benaderde David Coverdale hem voor een plek in Whitesnake. Die band was destijds een fenomeen en verkocht miljoenen exemplaren van hun albums. Samen met zijn held Coverdale componeerde Adje het geslaagde album "Slip of the Tongue" (1989). Adje speelde met Whitesnake wereldwijd in arena's en stadions tot Whitesnake werd ontbonden. Adje bleef nadien samenwerken met David Coverdale en nam in 1994 een zwaar ondergewaardeerd album op met Manic Eden met zanger Ron Young van Little Caesar.

Na bijna 20 jaren vol schilderplezier legt Adrian Vandenberg zijn palet en penselen weer aan de kant en beroert eindelijk weer de snaren die hem wereldfaam opleverden. VANDENBERG'S MOONKINGS is de naam van zijn nieuwe band. Waarom de band niet gewoon Vandenberg heet is vermoedelijk een rechtenkwestie.

Vandenberg's Moonkings is een kwartet met naast Adje Vandenberg, zanger Jan Hoving, bassist Sem Christoffel en drummer Mart Nijen Es. De sterke debuutplaat verscheen op 24 februari 2014.

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.