Agenda

Arena - Spirit of 66 - Verviers

vrijdag 27 maart 2015 om 20:00 uur

ARENA werd in 1995 opgericht door Clive Nolan (o.a. Pendragon) en Mick Pointer (ex-Marillion). In 16 jaar heeft de Britse band een vaste plek veroverd in de eredivisie van de progressieve rock. Met name de albums "The Visitor" (1998) en "Contagion" (2002) waren hoogtepunten in het genre. Naast Pointer op drums en Nolan op toetsen, bestaat Arena verder uit John Mitchell op gitaar, John Jowitt op basgitaar en zanger Paul Manzi. Manzi, bekend van onder andere The Oliver Wakeman Band, nam enkele jaren geleden het stokje over van Rob Sowden.

De prima studioplaat "Pepper's Ghost" (2005) kreeg na 6 jaar een volwaardige opvolger : "The Seventh Degree of Seperation" (2011). Een conceptalbum met 13 songs over het laatste uur van een mensenleven en het eerste uur na zijn overlijden. Vrolijk is anders maar als dat spannende muziek oplevert hoor je ons niet klagen.

Met deze tour vieren ze niet alleen hun 20ste verjaardag maar tevens ook de release (in april) van hun 8ste album "The Unquiet Sky". Aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.