Agenda

Jackson Browne - Koninklijk Circus - Brussel

woensdag 24 juni 2015 om 20:30 uur

Als er één singer-songwriter in geslaagd is om via zijn songs de pijn van het zijn te vatten, is het JACKSON BROWNE wel. Zowel solo, in duo als met groep, slaagt hij erin om tijdens concerten zijn vele klassiekers op een nog hoger niveau te tillen.
Aanleiding van deze tour is de release van zijn veertiende plaat "Standing In The Breach", een collectie van tien persoonlijke en politiek geëngageerde songs vol liefde, hoop en uitdagingen voor onze onzekere tijden. Het openingsnummer 'The Birds of St. Marks' schreef hij al in 1967 in New York toen hij als tiener zangeres Nico (Velvet Underground) op gitaar begeleidde. Het nummer verscheen in 2005 op een solo live-cd en kreeg, dankzij het 12-snarig arrangement van Greg Leisz, nu zijn definitieve studio-versie mee.
Jackson verdiende in de jaren zeventig met het indrukwekkende vierluik "For Everyman", "Late for the sky", "The Pretender" en "Running on Empty" een prominente plaats in de wereld van de singer- songwriters. Ook in de decennia nadien vertolkten zijn persoonlijke songs en platen ("Lives in the Balance", "I’m Alive" en "The Naked Ride Home") op doorleefde wijze de universele gevoelens van zijn fans.
De huidige band bestaat uit oudgedienden Val McCallum (guitaren), Mauricio Lewak (drums), Jeff Young (toetsen), Bob Glaub (bas) en Greg Leisz (multi-instrumentalist). Met deze bezetting verkent Browne alle kanten van zijn oeuvre en musiceert hij zeer avontuurlijk, fris en ontspannen.
Naast recent werk zullen het ongetwijfeld opnieuw de klassiekers en vergeten parels zijn die iedereen bij het nekvel zullen grijpen. Fans van het betere levenslied kunnen maar beter deze afspraak met de muziekgeschiedenis niet missen !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.