Agenda

The Exploited - Muziekodroom - Hasselt

zaterdag 23 mei 2015 om 20:30 uur

THE EXPLOITED is een legendarische hardcore punkband die vooral furore maakte in de jaren tachtig. Het befaamde logo (een schedel met hanenkam) siert vele punkshirts en wordt veelal gebruikt als punkbeeldmerk. Niet voor niets mogen ze Slayer en Ice-T tot hun fans rekenen. The Exploited is nog steeds de belichaming van punk tijdens de donkere jaren tachtig. De tijd van de koude oorlog, Reagan en Thatcher. Het in 1981 uitgebrachte debuutalbum "Punk’s Not Dead" luidde samen met "Why" van Discharge de tweede punkgolf in Engeland in, waarbij de punk harder, sneller en agressiever dan ooit tevoren werd. Nog steeds wordt dit album gezien als een essentieel en belangrijk punkalbum. Opvolger "Troops of Tomorrow" (1982) is minstens even sterk en al even essentieel. Ook "The Massacre" (1990) kan zich meten met de beste platen uit hun beginperiode.

The Exploited hebben ondertussen met veel tussenpozen en bezettingswijzigingen 9 studio-albums uitgebracht en bijna evenveel live-albums. Vooral live een fenomeen.

Hun concert van februari vorig jaar in Hasselt werd afgelast omwille van een hartaanval van zanger Wattie Buchan. Duimen maar dat hij deze keer wel op het podium komt. Aanrader !

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.