Agenda

Afghan Whigs - Koninklijk Circus - Brussel

zaterdag 7 februari 2015 om 21:00 uur

Het begint allemaal in 1986. Het trio AFGHAN WHIGS uit Cincinnati (Ohio) bezingt universele thema’s zoals sex en religie. De band wordt beïnvloedt door onder andere The Replacements en Dinosaur Jr. In 1989 tekenen ze bij Sub Pop. Een goede zaak voor groep en label, zo blijkt. The Afghan Whigs creëren een eigen geluid met altijd dat sombere en gekwelde kantje. Ook de liefde voor soul is nooit ver te zoeken. Met hun tweede album "Congregation" (1992) bevestigen ze hun talent. Op de EP Uptown Avondale neemt Dulli de klassiekers van Al Green en The Supremes op een schitterende manier onder handen. Een jaar later tekent Afghan Whigs bij Elektra en verschijnen "Gentlemen" (1993) en "Black Suit" (1996). Beide albums krijgen uitmuntende kritieken. Een alsmaar breder publiek sluit de groep in de armen. In 1998 wordt het album "1965" uitgebracht, tot op heden is het hun laatste plaat. De groep zet er definitief een punt achter in 2001. Boegbeeld en zanger Greg Dulli blijft nadien actief met Twilight Singers. Ook met Mark Lanegan treedt hij aan als The Gutter Twins.
Vernieuwde vriendschap tussen de oude kompanen maakt dat er nu nieuw leven in de band werd geblazen, met als resultaat de potige comeback-cd "Do To The Beast" (2014).

Uiteraard zullen de fans op hun wenken bedient worden met de klassiekers van de doorbraakplaat, hun vierde album "Gentlemen" (1993). Aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.