Agenda

Joan Armatrading - De Roma - Borgerhout

vrijdag 13 februari 2015 om 20:30 uur

JOAN ARMATRADING werd geboren op het Indische eiland St. Kitts in december 1950 maar haar ouders verhuisden in 1958 naar Birmingham, Engeland. Via een rol in Hair komt ze in de muziek terecht. Ze bracht reeds in 1972 haar eerste album uit : "Whatever's For Us", dat ondanks goeie kritieken een flop werd. Met haar derde titelloze album breekt ze in 1976 plots door in Engeland en de VS, dankzij de prachtige single 'Love and Affection'. Het album brengt een mooie fusie van pop, blues, jazz, folk, rock, chanson en soul en gunt ons een blik in de interne keuken van een biseksuele vrouw die constant op zoek is naar een harmonieuze liefdesbeleving. In Vlaanderen en Nederland is het dan nog een paar jaar wachten tot de zangeres/gitariste doorbreekt met de reggaehit 'Rosie'. 

In de jaren tachtig werd Joan Armatrading dé vrouwelijke singer-songwriter van haar generatie. Talloze hits volgen elkaar in snel tempo op : 'Willow', 'Drop the Pilot', 'I'm Lucky’, 'Me, Myself and I', 'All The Way From America', 'Heaven', .... 

Joan Armatrading is sindsdien platen blijven maken en werkte met de grootste namen samen waaronder Little Feat, Fairport Convention en Bruce Springsteen’s E. Street Band. In 2008 nog werkte ze mee aan "Songs for Tibet", een album dat uitkwam tegelijk met de Olympische Spelen in China en een steunbetuiging was voor de verdrukte Nepalezen en de verbannen Dalaï Lama. Ook in 2008 verscheen "Into The Blues", een cd/dvd met een live concert in San Francisco en een animatiefilm van een kinderverhaal dat Joan Armatrading schreef. In 2010 verscheen haar 20ste cd "This Charming Life", een erg toegankelijke plaat waarbij ze alle songs zelf schreef en inspeelde (want naar het schijnt blijkt ze nogal lastig om mee samen te werken).

Live laat ze zich steevast begeleiden door prima sessiemuzikanten maar vanavond komt Joan Aramatrading voor het eerst solo spelen in Borgerhout.

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.