Agenda

Masters of Reality - Trix - Borgerhout

vrijdag 15 mei 2015 om 20:30 uur

MASTERS OF REALITY, de band van Chris Goss wist zich van bij het begin te ontpoppen als ware erfgenamen van Cream, Spooky Tooth, Cactus en Led Zeppelin. Hun titelloze debuutalbum uit 1988 is meteen een schot in de roos.

Vooral Chris Goss werkt zich in korte tijd op tot één van de belangrijkste artiesten van zijn generatie. Hij zat achter de knoppen bij de drie meesterwerken die Kyuss tussen '92 en '95 uitbracht, "Blues For The Red Sun", "Welcome To Sky Valley" en "...And The Circus Leaves Town". Het zal hem de titel van Gothfather van de desert rock scene opleveren. Hoewel ook de tweede Masters Of Reality-plaat "Sunrise For The Sufferbus" ('92), met Ginger Baker op drums goed onthaald wordt zet Goss zijn groep on hold om zich volledig op zijn productiewerk toe te leggen. Zo neemt hij ook de eerste plaat op van Soulwax, "Leave The Story Untold". Hij werkt verder nog met UNKLE, PJ Harvey, Mark Lanegan en Dave Grohl. Ook andere Belgische bands als Creature With The Atom Brain en Drums Are For Parades kunnen op zijn diensten rekenen.

In 1997 gaan Masters Of Reality opnieuw toeren in steeds wisselende bezettingen. In 2001 speelden ze in Gent een concert met Josh Homme en Nick Oliveri van Queens Of The Stone Age op gitaar en bas. Twee jaar na hun vorige passage in Leffinge (Middelkerke) staat deze legendarische band vanavond op het podium in Borgerhout. Aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.