Agenda

Little Caesar - Spirit of 66 - Verviers

dinsdag 23 juni 2015 om 20:30 uur

Niemand wist in 1987 wat men met deze langharige, getattoeerde motorrijders, die vol overgave hun rock muziek ten gehore brachten in de scene van LA, aanmoest. LITTLE CAESAR bestaat tegenwoordig uit zanger Ron Young, gitarist Jimmy Hayne, gitarist Loren Molinare, bassist Fidel Paniagua en Tom Morris op drums.

De band debuteerde met de EP "Name Your Poison" die geproduceerd werd door Joe Hardy van ZZ Top, wat uiteindelijk ertoe leidde dat men een deal sloot met Geffen Records. Little Caesar's gelijknamige debut album kwam uit in 1990 en werd geproduceerd door de befaamde Bob Rock, producent van het platinum gelijknamige debutalbum van Metallica, Motley Crue's "Dr. Feelgood" en naast vele anderen ook nog het "Sonic Temple" album van The Cult.
De plaat was een no-nonsense collectie van bluesy hardrock nummers in de trend van Bad Company en Humble Pie. Op het album staan ook twee Motown covers, inclusief een heftig bewerkt nummer van de Aretha Franklin klassieker 'Chain of Fools'. De band trok daarna op tournee en trad op als supportband voor uiteenlopende bands als Jane's Addiction, Kiss, Social Distortion, Iggy Pop, Billy Idol, en Lynyrd Skynyrd.

Zanger Ron Young had ook een rol in de Schwarzennegger film Terminator 2 waarin hij de rol speelde van ruige biker die het opnam tegen Schwarzennegger. In 1992 bracht men het tweede album "Influence" uit, met Earl Slick op gitaar. Die plaat werd geproduceerd door Howard Benson (die o.a. albums produceerde voor artiesten als Daughtry, Papa Roach en P.O.D.). Na een tour viel de band evenwel uit elkaar.

Sedert 2009 is Little Caesar er opnieuw in vrijwel de originele bezetting. Dat leverde al twee spetterende nieuwe albums op : "Redemption" (2010) en "American Dream" (2012) en vanavond komen ze een nieuw album voorstellen.

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.