Agenda

RPWL - Spirit of 66 - Verviers

vrijdag 11 september 2015 om 20:30 uur

Al sedert sinds 1997 probeert het Duitse RPWL om een origineel geluid neer te zetten. Begonnen als Pink Floyd coverband om na enige jaren ook uit te pakken met eigen songs die toch wel héél erg nadrukkelijk neigen naar hun grote voorbeeld. Pas in 2005 doen ze een grote stap voorwaarts met de prachtige spirituele cd "World Through My Eyes" met gastzanger Ray Wilson. De man kent natuurlijk het klappen van de zweep want hij was daarvoor al de zanger van Stiltskin en Genesis, op de cd "Calling All Stations" (1997). De grootse alles overtreffende mix van briljante songs is een hoogtepunt in hun catalogus.

Op hun jongste 7de cd "THE RPWL - Experience" (2008) is Ray Wilson al lang weer uit het zicht verdwenen en is het opnieuw originele zanger Yogi Lang als het charismatische middelpunt van de band. Centraal op deze boeiende plaat is de vermakelijke song 'This Is Not A Progsong' waarbij recensenten op de korrel genomen worden. Eigenlijk is het een conceptplaat over de marketing van onze consumptiemaatschappij : de slogans, de verleidingen en indoctrinatie.  Muzikaal is dit opnieuw een hoogtepunt met magische songs én een onverwachte cover van Bob Dylan's 'Masters of War'. De hedendaagse gitaargod Kalle Wallner (van Blind Ego) zorgt bovendien voor enkele goedgeplaatste powercords waardoor de plaat metteen een verfrissende indruk nalaat.

Vanavond komen ze hun splinternieuwe alsook allereerste conceptalbum "Beyond Man And Time" voorstellen. De songs op dit album zijn zonder uitzondering zo sterk dat alle bij branchegenoten opgedane inspiratie welhaast frivool lijkt te zijn ingebracht. De plaat sprankelt, boeit, loutert en overrompelt en dit alles steeds op het juiste moment met de juiste dosering.

RPWL brengt ook live onvervalst vakmanschap. In 2009 verscheen hun 2de live album, de dubbelaar "The RPWL Live - Experience" met een DVD erbij. Een ideale opwarmer voor hun enige Belgische concert in Verviers. Aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.