Agenda

Steve Hackett - AB - Brussel

zondag 4 oktober 2015 om 20:15 uur

STEVE HACKETT is één van de onbetwiste beste gitaristen uit de geschiedenis van de Britse progressieve rock. Tussen 1970 en 1977 maakte hij het mooie weer bij GENESIS. Met Hackett als componist werden de allerbeste Genesis albums uitgebracht. Songs als 'The Musical Box', 'Firth of Fifth, 'Supper's Ready' en 'Blood on The Rooftops' zijn absolute classics.

Multi-instrumentalist Steve Hackett bracht ondertussen al zo'n 25 albums uit onder zijn eigen naam met absolute aanraders als "Voyage of The Acolyte" (1975), "Spectral Mornings" (1979), "Defector" (1980), het akoestische "Bay of Kings" (1984), "Darktown" (1999), "Out of The Tunnel's Mouth" (2009) en "Beyond the Shrouded Horizon" dat in september 2011 uitkwam. De meest albumhoezen werden trouwens gemaakt door zijn brazilliaanse ex-vrouw Kim Poor, kunstenares en songwriter.

In 1986 formeerde Hackett ook de band GTR met o.a. Yes-en Asia gitarist Steve Howe.  Vooral in Amerika een groot verkoopsucces maar een opvolger bleef uit.

Hackett brengt live zoals steeds een boeiend overzicht van zijn beste solosongs en uiteraard staan héél wat meesterwerken van Genesis op het programma. Het wordt een concert van meer dan 2 uur, met materiaal uit die wonderjaren plus nummers die hij bijvoorbeeld met Mike Rutherford componeerde voor zijn solocarrière. Absolute aanrader !!!

 

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.