Agenda

Heather Nova - AB - Brussel

donderdag 29 oktober 2015 om 20:30 uur

HEATHER NOVA spendeerde het grootste deel van haar jeugd op Bermuda op het zeilschip dat haar vader bouwde en waar elektriciteit enkel gebruikt werd om de cassetterecorder draaiende te houden. Deze herinneringen blijven tot vandaag een inspiratie voor haar muziek. Op haar 20ste dompelde Heather zich onder in de Londense muziekscene. Ze speelde er in het voorprogramma van o.m. Neil Young, Van Morrison en The Cranberries. Met haar debuutalbum "Glowstars" (1993) vestigde ze meteen internationale aandacht op zichzelf. Maar de grote doorbraak kwam er een jaar later, met het album "Oyster" en de hit 'Walk This World'.

Sindsdien houdt Heather Nova een strak schema aan van platen maken en de wereld rond toeren.  Ze bouwde een smetteloze reputatie op als meeslepend live-artieste. Ook samen met andere bands boekte ze successen : met de Zweedse band Eskobar had ze een hit 'Someone New' en met dj ATB scoorde ze in 2007 met de voltreffer 'Renegade'.
In oktober 2008 verscheen "The Jasmine Flower", een album vol typische Heather Nova songs : een hang naar mooischrijverij, met strofes die prachtige regenbogen tussen de refreinen willen zijn, maar daarentegen als motregen de song de vergetelheid in sturen als een zoveelste grijze dag. En toch is haar 8ste studioplaat haar beste sedert "Oyster" dankzij enkele fraai gearrangeerde songs. 'Out In New Mexico', waarop de strijkers eindelijk écht een meerwaarde vormen, is van een meeslepende schoonheid. Ook 'Maybe Tomorrow' en 'Ride' zijn gloedvolle pareltjes die makke en kleffe songs als 'Hollow' en 'Looking For The Night' snel doen vergeten. Ieder van u heeft in 2008 zeker een pak betere akoestische-gitaar-met-violen-platen gehoord maar de vele Belgische fans zal het worst wezen. Haar voorlaatste cd "300 Days At Sea" (2012) werden op een klein eiland met zonne-energie opgenomen om zo het rusteloze gevoel van de golven en haar band met de oceaan te vatten. Als kind zeilde ze met haar ouders de zeven zeeën rond en het zijn zulke jeugdherinneringen die ze oproept in de songs op die plaat. Vanavond komt ze een gloednieuwe plaat voorstellen.

Wie Heather Nova één keer live heeft gezien weet dat haar songs op het podium groeien en de album versies vaak verwelken als bloemen. Alsof het publiek voor water zorgt en de sensuele stem van Heather ze laat openbloeien.

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.