Agenda

Florence & The Machine - Sportpaleis - Antwerpen

woensdag 9 december 2015 om 21:00 uur

Florence Welch, de prettig gestoorde redhead uit Londen, houdt haar studies voor bekeken en besluit haar leven te wijden aan de muziek. Samen met vriendin Isabella Summers, bijgenaamd Isabella Machine - omdat ze zo straf is met elektronische instrumenten - richt ze in 2007 FLORENCE & THE MACHINE op. De gebundelde krachten zijn een gouden zaak, zo blijkt, want in geen tijd weten ze veel fans te verwerven. Een instant succes dat vooral te danken is aan de hitsingles 'Dog Days Are Over' en 'You’ve Got The Love', uit het debuutalbum "Lungs" (2009).

Florence & The Machine maakt live zo mogelijk nog meer indruk dan op plaat. In 2010 geven ze een memorabel concert op de festivalweide van Werchter. De Pyramid Marquee is drie keer te klein en de vurige Welch rockt zo hard dat ze er een gescheurd kleed aan over houdt. Florence & The Machine levert met de cd  "Ceremonials" (2011) een gesmaakte tweede plaat af. Het brengt haar, naast een plek op het hoofdpodium van Rock Werchter, twee Grammy nominaties op.

Het was even wachten op een opvolger, maar "How Big, How Blue, How Beautiful" ligt sedert deze lente in de platenbakken en is meteen de laatste halte in de rechte lijn naar de absolute top. De schitterende catchy singles 'What Kind Of Man' en 'Ship To Wreck' zijn ook op RockFMonline.be dagelijks te horen. De daarbij horende How Big Tour strijkt vanavond neer in Antwerpen.

 

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.