Agenda

The Watch - Spirit of 66 - Verviers

vrijdag 6 november 2015 om 20:30 uur

Toen in 1993 de Italiaanse zanger Simone Rossetti een paar vrienden bijeenriep had hij waarschijnlijk nooit gedacht dat hij al heel snel zou aanzien worden als de reïncarnatie van Peter Gabriel. Wetende dat Italië het allereerste land was waar de vroege Genesis doorbrak (dus zelfs voor Engeland) moest het al flink verkeerd lopen om niet door te breken. Het nam wel een tijdje in beslag maar The Night Watch stond er helemaal toen ze in 1997 het prachtige debuutalbum "Twilight" uitbrachten. Onmiddellijk daarna raakte de band in problemen toen bleek dat de toetsenman zijn legerdienst moest vervullen en zo onvoldoende tijd had om te repeteren. De zoektocht naar een vervanger was gestart.  Een tijdje leek het er op dat de groep ter ziele zou gaan. Daarom werd besloten om, wanneer zij een nieuwe groep bijeen kregen, de naam te verkorten naar THE WATCH

Met "Ghost" (2001) kregen we een heerlijk album dat teruggreep naar de authentieke sound van de progressieve rock van Genesis uit de eerste helft van de jaren zeventig. Ook met de opvolgers "Vacuum" (2004) en "Primitive" (2007) weet de Milanees steeds weer gedreven muzikanten rond zich te scharen om zijn frisse ideeën gestalte te geven. Met veel toewijding en passie gebruiken ze op dat laatste album qua toetsen uitsluitend Hammond, mellotron en moog synthesizer wat zorgt voor een muzikaal landschap anno begin jaren zeventig.

In 2008 zetten The Watch een speciale show op poten om die oude Genesis parels opnieuw af te stoffen en ze ook een plaats te geven naast hun eigen songs. 'Harrold The Barrel', 'Looking For Someone', 'Twilight Alehouse', 'Dusk', 'Stagnation', 'Seven Stones' zijn weinig live gebrachte Genesis-songs die ze met veel plezier nieuw leven inblazen. Het bracht hen geen windeieren op.

In 2010 brengen ze de cd "Planet Earth ?" (2010) uit waarop opvallend veel aandacht uitgaat naar songs met akoestische twaalfsnarige gitaarpartijen. Opvallende gast is John Hackett, de broer van ex-Genesis gitarist Steve Hackett, die een kort stukje fluit komt meespelen. Een zeer coherente plaat met prachtige melodieën en een puntgave produktie. Hun jongste cd's "Timeless" (2011) en "Tracks From The Alps" (2014) bieden een mooie voortzetting van die typische sound die weinig origineel is maar in deze tijden beslist apart te noemen. Aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.