Agenda

Echo & The Bunnymen - Rivierenhof - Deurne

donderdag 3 september 2015 om 20:30 uur

Ontstaan in Liverpool in 1978 waren ECHO & THE BUNNYMEN één van de eightiesiconen uit de hoogdagen van de postpunk. Het krachtige debuutalbum "Crocodiles" was in 1980 al direct een schot in de roos. Met de haast bezeten energie van frontman Ian McCulloch werden ze meteen een cultband. De singles 'Pictures On The Wall' en 'Rescue' waren aanvankelijk vooral in Engeland succesvol. Een jaar later volgde het eveneens zeer goed ontvangen tweede album "Heaven Up Here". Het was de plaat die zorgde voor de grote doorbraak. De singles 'Over The Wall' en 'A Promise' waren zelfs in Amerika op de radio te horen. Het toonaangevende Amerikaanse muziekblad Rolling Stone zette het album op de lijst van "500 greatest rock albums of all time".

De daaropvolgende platen waren minder fel en de meeste singles waren zelfs perfecte pophits : 'The Cutter' (1983), 'Never Stop' (1983), 'The Killing Moon' (1984), 'Silver' (1984), 'Seven Seas' (1984), 'Bring On The Dancing Horses' (1985) en 'Lips Like Sugar' (1987). In 1988 droeg zanger Ian de microfoon over aan Noel Burke om aan een solocarrière te werken. Drummer Pete de Freitas kwam in 1989 om in een motorongeluk en werd vervangen door Damon Reece. De nieuwe line-up bleek echter niet succesvol en de band ging in 1993 uiteen. Vier jaar later was Echo & the Bunnymen weer bijeen, met zanger McCulloch terug achter de microfoon en de sterke reünieplaat "Evergreen". Ook de daaropvolgende 4 albums zijn geïnspireerde platen die kwalitatief niet onder moeten doen voor hun bekendere werk uit de jaren tachtig. Eind april 2014 verscheen hun jongste album "Meteorites".

De band is anno 2015 misschien dan wel zijn urgentie kwijt maar ze blijven live toch altijd een spannend hoofdstuk uit de popgeschiedenis dat ons ook Joy Division en The Cure schonk en jonge honden als Editors en The Horrors inspireert. Aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.