Agenda

Joe Satriani - De Roma - Borgerhout

zondag 27 september 2015 om 20:30 uur

De Amerikaanse gitaarvirtuoos JOE SATRIANI begon zijn carrière als gitaarleraar voor onder andere Metallica’s Kirk Hammet en de nadien ook populair geworden virtuoos Steve Vai. Sinds zijn doorbraak in 1987 met het album "Surfing With The Alien" werd hij vrijwel onafgebroken verkozen tot 's werelds beste gitarist in vakbladen voor gitaristen. Hij werd in 1989 gevraagd als leadgitarist voor onder meer Mick Jagger’s eerste solo-tour en een wereldtour met Deep Purple in 1994. 

Satriani heeft samen met fabrikant Ibanez een succesvolle eigen gitaarlijn ontwikkeld : de JS-serie. De zilveren gitaar (zie foto) uit die lijn die geïnspireerd is door de cover van het album "Flying In A Blue Dream" (1989), is zijn handelsmerk geworden. Ook heeft Satriani zijn eigen lijn versterkers samen met fabrikant Peavey, genaamd de Joe Satriani Signature-serie JSX.

Na vele succesvolle albums te hebben uitgebracht richtte Satriani in 1996 het inmiddels legendarische G3-project op. Dit project heeft in vele samenstellingen getourd en er zijn diverse live-albums en 3 zeer succesvolle dvd’s van verschenen. Steve Lukather (van Toto), Robert Fripp (van King Crimson), Yngwie J. Malmsteen, Eric Johnson en John Petrucci zijn onder anderen te gast geweest.

Inmiddels kon de kale snarenplukker met de vrijwel onafscheidelijke zonnebril 6 van de 15 genomineerde Grammy Awards verzilveren en verkocht hij ruim 10 miljoen albums. En nog steeds slaagt hij er in de grenzen van de rockmuziek te verleggen met zijn onovertroffen technische virtuositeit en creativiteit. Afgelopen zomer verscheen zijn alom goed onthaalde 15de album "Shockwave Supernova", de reden van deze tournee.

Waar we minder over te spreken zijn is de vaak nogal rommelige muziek van zijn band Chickenfoot die sedert eind 2008 een project is van Satriani samen met ex-Van Halen leden Sammy Hagar, Michael Anthony en Red Hot chili Pepper's Chad Smith. Neen, dan toch liever de monsterriffs en grooves van 's mans soloplaten zoals in de klassiekers 'Ice 9', 'Cool # 9', 'Mystical Potato Groove Thing' of 'Flying In A Blue Dream'. Aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.