Agenda

Belle & Sebastian + Other Lives - Koninklijk Circus - Brussel

woensdag 25 november 2015 om 20:30 uur

De vroege BELLE AND SEBASTIAN-single 'Dog On Wheels' voerde ons onvoorbereid de geheel eigen wereld van Belle-spilfiguur Stuart Murdoch in, waarin sixtiespop, college radio-romantiek en suikerspin-escapisme de dienst uitmaakten. Het ongepolijste, waarachtige debuut "Tigermilk" uit 1996 (met op de hoes een meisje dat een speelgoedtijger de borst geeft) stond vol lillende lappen tienerdagboekenverdriet. De verwachtingen waren groot en snelle opvolger "If You're Feeling Sinister" (1996) en "The Boy With The Arab Strap" (1998) losten die in. De zweem van mysterie rond de groep en haar voorman deed de rest voor het opstuwen van het Schotse Belle & Sebastian in de vaart der volkeren en de Engelse muziekbladen in het bijzonder. 

Met het schrijden der jaren werden de scherpe randjes meer en meer van de Belle-platen afgevijld. "Dear Catastrophe Waitress" (2003) met Trevor Horn als producer betekende de doorbraak. De singles 'Step Into My Office, Baby' (2003) en 'Funny Little Frog' (2006) waren in België veelgedraaide platen. 

Sedertien bleven de Schotten zich herhalen met goed gemaakte, degelijke, intelligente popsongs en nu komen ze hun jongste goed onthaalde album "Girls In Peacetime Want To Dance" (2015) voorstellen. Stijlvolle melancholische popmuziek die zich achter vederlichte melodieën verschuilt. Aanrader !!

 

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.