Agenda

Villagers - Rotonde Botanique - Brussel

maandag 15 februari 2016 om 20:30 uur

De Ierse indieband VILLAGERS zette zichzelf in 2010 meteen stevig op de kaart met hun betoverende debuutalbum "Becoming A Jackal". Drijvende kracht achter, in en voor de band is frontman Conor J O’Brien. Zijn liedjes doen vaak denken aan de zwierige sixtiespop van weleer aangelengd met toefjes americana, folk en levenslustige crooners.

Het tweede album "Awayland" (2013) liet een spannende koerswijziging horen. Het sloeg een nieuwe weg in met meer uptempo-liedjes, die met gebruik van elektronische effecten een vrolijkere sfeer creëren. Nog steeds magnifieke luisterliedjes, maar dan bedolven onder zachtmoedige krautrock, elektronica en psychedelische pop. In de lente van 2015 verscheen dan de derde cd, "Darling Arithmetic". Hierop geen elektronische speeltjes meer maar louter akoestische pareltjes om vingers en duimen bij af te likken. Vanavond komen ze hun kersverse vierde cd "Where Have You Been All My Life ?" voorstellen.

Dat Villagers een band is die klaar is voor de grotere podia, hebben ze enkele jaren geleden al bewezen toen ze in de AB in het voorprogramma stonden van Grizzly Bear en de hoofdact als het ware naar huis speelden. Of ze nu een nummer voor de eerste keer of de honderdste keer spelen, het is altijd even intens. Soms klinkt O’Brien als Tom McCrae, dan weer als zijn naamgenoot Conor Oberst van Bright Eyes, maar meestal toch gewoon als zichzelf. Live beslist een aanrader en vanavond compleet uitverkocht !

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.