Nieuws

Live box set van de Sex Pistols

Normaliter verschijnen box sets in de weken voor kerst om het koopkrachtige publiek van veertig- en vijftigplussers te verleiden maar deze zomer verschijnen er opvallend veel. Dio kwam hier eerder al aan bod, vandaag gooien we het over een andere boeg.

Op vrijdag 19 augustus verschijnt een box met 4 CD’s (of 4 LP’s) getiteld "Live-’76" – met een complete reeks van vier shows die de SEX PISTOLS gaven in 1976. Die shows vonden plaats voor de baanbrekende release van hun alom geprezen debuutalbum "Never Mind The Bollocks", één van de belangrijkste en meest invloedrijke punkplaten ooit. De conserten werden opgenomen in de Lesser Free Trade Hall in Manchester op 4 juni 1976, in Screen On the Green in Islington op 29 augustus 1976, in de HM gevangenis te Chelmsford op 1 september 1976 en Club 76 in Burton on Trent op 25 september van datzelfde jaar.

40 jaar na de oprichting van de Sex Pistols krijgen de fans nu de kans om te aanhoren waar ze toen zo dolletjes op waren. De box biedt een replica van een persmap, tour memorabilia, foto’s, recensies en artikelen uit die roemruchte periode.

Universal

 

 

Donderdag 21 juli 2016 - 04:30

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.