Nieuws

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Sponsors


België FM
Gert Bogaert brood & banketbakkerij

Android app on Google Play

Nieuwe EP van Ghost

2015 was een prima jaar voor de Zweedse band GHOST. Hun derde album "Meloria" deed het goed bij de fans maar ook de critici wisten de plaat aardig te smaken. Ook bij www.rockfmonline.be was de band maandenlang te horen met diverse songs uit die recente cd en zelfs in Amerika wisten ze aardig wat muziekliefhebbers te overtuigen. Om de tijd tot het volgende album te overbruggen heeft het anonieme Zweedse vijftal nu een EP uitgebracht die de naam 'Popestar' heeft meegekregen. Een titel die overduidelijk verwijst naar zanger Papa Emeritus met een knipoog naar de Argentijnse paus Francesco in het Vaticaan.

De single van de EP heet 'Square Hammer' en de video is als vanouds amusant om naar te kijken. Naast die single staan er nog vier coversongs op met doordachte titels als 'Nocturnal Me' (van Echo & The Bunnymen), 'I Believe' (van Simian Mobile Disco), 'Bible' (van landgenoten Imperiet) en 'Missionary Man' (van Eurythmics). De EP werd geproduceerd door de erg hippe Britse Tom Dalgety, bekend van zijn werk met o.a. The Pixies, Band Of Skulls, Opeth, Royal Blood en Killing Joke.

De nieuwe EP moet vooral de komende Amerikaanse herfsttour opfleuren. In het voorjaar van 2017 komt Ghost opnieuw naar Europa voor een uitgebreide tour. Daarna duiken ze opnieuw de studio in om hun vierde album op te nemen.

Zondag 18 september 2016 - 14:19

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.