Nieuws

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Sponsors


België FM
Gert Bogaert brood & banketbakkerij

Android app on Google Play

Graveyard en NoMeansNo gesplit

De Zweedse hardrockband GRAVEYARD is uit elkaar. Na een periode waarin de bandleden met persoonlijke zaken worstelden en jongleerden, is de situatie uit de hand gelopen en het energieniveau van de bandmakkers erg laag. Daarom is vanaf vandaag het boek Graveyard (voorlopig) gesloten. Het gezelschap weet niet of en wanneer de band ooit weer in volle sterkte zal terugkeren. Alle geboekte liveshows zijn gecanceld. Dat betekent onder meer dat Desertfest Antwerp op zoek moet naar een andere hoofdact voor zaterdag 15 oktober.

Graveyard brachten tussen 2007 en 2015 in totaal vier studio-albums uit, waarvan de jongste "Innocence & Decadence" onder meer in België de Top 100 haalde van de wekelijkse albumverkooplijst en in thuisland Zweden zelfs de tweede plaats.

graveyard-band

Ook het Canadese alternatieve punkrocktrio NoMeansNo is niet meer. Drummer John Wright heeft op de Facebookpagina van de band aangekondigd dat ze er na 38 jaar de brui aan geven. Hun meest geprezen albums verschenen allemaal in de tweede helft van de jaren 80 : "Sex Mad" (1986), "Small Parts Isolated And Destroyed" (1988) en "Wrong" (1989). Ex-Nirvana en Foo Fighters drummer en frontman Dave Grohl plaatste in 2010 in muziekblad Rolling Stone nog een song van NoMeansNo in zijn TOP 10 songlijst aller tijden , 'It’s Catching Up'.

John Wright gaf tegelijkertijd op de Facebookpagina van de band ook aan dat de heren nog wel actief zullen blijven in de muziek, onder meer met Compressorhead, een merkwaardig project met robots, waarvan het debuut intussen ook al op de sporen staat.

 

Maandag 26 september 2016 - 07:20

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.