Nieuws

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Sponsors


België FM
Gert Bogaert brood & banketbakkerij

Android app on Google Play

Bob Dylan krijgt Nobelprijs Literatuur

De meeste prijzen (Awards) die toegekend worden in de pop- en rockmuziek hebben betrekking tot de verkoopscijfers van een artiest. De muziekindustrie pakt dan elk jaar uit met prijzen die eigenlijk compleet overbodig zijn. Artistieke muziekprijzen lokken heel wat minder belangstelling bij het grote publiek aangezien die alleen maar opkijken naar wereldsterren. Maar eigenlijk zijn die laatste prijzen vooral de écht belangwekkende voor muziekliefhebbers.

BobDylanNobelDat BOB DYLAN op zijn 75ste nu de 109de Nobelprijs voor de Literatuur heeft gekregen mag dan ook beschouwd worden als één van de grootste artistieke prijzen ooit. De singer- songwriter heeft de prijs gekregen voor het "creëren van zijn poëtische expressies binnen de Amerikaanse muziekgeschiedenis". Hij wordt al lang beschouwd als een van de grootste singer- songwriters van de de twintigste eeuw. In 2012 kreeg hij de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.

Dylan (eigenlijk Robert Zimmermann) werd geboren in Duluth, in de Amerikaanse staat Minnesota. Hij heeft een zeer omvangrijk oeuvre opgebouwd, waarmee hij al op de middelbare school begon. Na een viertal akoestische platen verscheen in 1965 "Bringing It All Back Home", een plaat waarop hij begeleid werd door een band. Die overstap naar elektrisch was voor de folkgemeenschap onverteerbaar maar leverde hem veel meer fans op. Hij schreef ook voor veel andere artiesten en zijn nummers zijn door velen vertolkt. Héél wat van zijn meesterwerken kan je quasi dagelijks horen op dit radiostation.

De bard met de neuzelstem studeerde kortstondig literatuur, maar hij trad veel liever op. In 1961 nam hij de artiestennaam Bob Dylan aan. Hij zou zichzelf hebben vernoemd naar de beroemde dichter Dylan Thomas.

 

Donderdag 13 oktober 2016 - 17:29

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.