Nieuws

Drummer Inspiral Carpets overleden

De Britse indie-band Inspiral Carpets zit zonder drummer. Mede-oprichter CRAIG GILL was pas 14 jaar oud en het jongste groepslid toen hij in 1986 drummer werd van de band uit Manchester. De jongens maakten eind jaren tachtig furore als onderdeel van de zgn. 'Madchester' scène met gelijkgestemden als Happy Mondays, Stone Roses en Charlatans. Hun eerste hit 'This Is How It Feels' (1990) was exemplarisch voor wat volgen zou ; heerlijke catchy britpop met zoete orgelklanken. Singles als 'Caravan', 'She Comes In The Fall', 'Dragging Me Down', 'Generations' en 'Saturn 5' zijn op www.rockfmonline.be ook nog elke week te horen. Ook hun vijf studio-albums behoren tot de betere in het genre. Midden jaren negentig viel de band uiteen en werd Craig Gill de bezieler van de Manchester Music Tour waarbij toeristen een rondrit kregen langs de muzikale trekpleisters. Eén daarvan was de illustere nachtclub The Haçienda waar hij als dj mocht draaien. De club ging dicht in 1997 en moest plaats ruimen voor een appartement.

Na een afwezigheid van 20 jaar kwamen Inspiral Carpets terug samen en hun come-back single 'Spitfire' was hier ook direct de Rock-A-Fellow van week 37 in 2014. Hun titelloze comeback-cd kreeg ondanks enkele parels alleen in hun thuisland wat aandacht.

Craig Gill overleed op dinsdag 22 november op amper 44-jarige leeftijd. Er zijn geen gegevens vrijgegeven over zijn overlijden.

 

Woensdag 23 november 2016 - 07:56

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.