Nieuws

Rick Parfitt van Status Quo overleden

Gitarist RICK PARFITT van de Engelse rockband Status Quo is op 24 december overleden. Hij stierf op 68-jarige leeftijd in een ziekenhuis in de Spaanse stad Marbella aan een infectie na een valpartij waarbij zijn schouder werd geraakt.

Parfitt kreeg in juni van dit jaar een zware hartaanval tijdens een optreden in Turkije. Daarna was hij er zo slecht aan toe dat hij niet meer mee kon toeren met de band die bijna 50 jaar bestaat. Hij werd sedertien vervangen door Ritchie Malone. De familie van Parfitt laat in een verklaring weten dat Rick nog werkte aan een solocarrière met een nieuw album en een autobiografie die in 2017 moesten uitkomen.

Rick Parfitt schreef en zong ook deels een aantal van de grootste hits van Status Quo. Ze werden vooral in de jaren zeventig beroemd met singles als 'Caroline', 'Roll Over Lay Down', 'Down Down', 'Again And Again', 'Rain' en 'Whatever You Want'.

Parfitt says that while he is still able to perform for several hours, he struggles to keep up with his son after five minutes of playing football

Zondag 25 december 2016 - 09:32

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.