Nieuws

W-festival deze zomer in Amougies

De new wave muziek van eind jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig is aan een heuse revival bezig. Talloze bands en namen van toen kregen afgelopen jaar veel bijval op festivals en concerten en een aantal bracht zelfs nieuwe songs uit. De luisteraars van dit radiostation kan het zeker niet ontgaan zijn.

In Hasselt was er eind november voor de vierde editie van Sinner's Day een opkomst van maar liefst 7000 concertgangers. Afgelopen zomer was er in Wortegem voor de eerste editie van het W-Festival een opkomst van 2000 bezoekers. Dat laatste festival ziet het wat grootser voor de tweede editie en dus is er een noodzakelijke verhuis. Het vliegveld van Amougies, een deelgemeente van Mont-de-l'Enclus, is de nieuwe lokatie. Een bijzondere plek als je weet dat daar in 1969 de Europese versie van het legendarische Woodstockfestival werd gehouden. Op het 5-daagse Festival van Amougies kon je concerten beleven van o.a. Ten Years After, Yes, Pink Floyd, The Nice, Frank Zappa, Gong, Colosseum, Soft Machine, Fat Mattress, Pretty Things, Blossom Toes, Freedom, Caravan, East Of Eden en Captain Beefheart.

The Human League, Front 242, Anne Clark, Peter Hook, Sian Evans en The Damned zijn alvast de eerste namen van wat een driedaags festival zal worden van vrijdag 18 tot zondag 20 augustus deze zomer in Amougies.

Just announced: The Damned for Open House Festival in Bangor

The Damned

Donderdag 05 januari 2017 - 16:39

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.