Nieuws

Gregg Allman overleden

In zijn huis in Savannah (Georgia) is op 69-jarige leeftijd GREGG ALLMAN overleden, één van de leden van de legendarische Allman Brothers Band. Zijn broer Duane kwam al in 1971 om bij een motorongeluk.

De groep uit Macon, Georgia kwam voor het eerst in de bekendheid met het fantastische livealbum "At Fillmore East" uit 1971, de derde plaat van de band. De Allman Brothers waren met hun southern rock een toonaangevende band in het begin van de jaren zeventig. Hun bekendste nummers waren 'Ramblin' Man' en het instrumentale 'Jessica'. Ook veel andere songs van hen zijn nog dagelijks te horen op www.rockfmonline.be.

In 1976 viel de band na verschillende wisselingen in de bezetting uit elkaar, toen Gregg Allman werd opgepakt voor drugs-gerelateerde misdrijven.

The Allman Brothers Band kreeg in de jaren negentig een plek in de Rock’n’Roll Hall of Fame. Later kwam het toch weer tot een voortzetting van de Allman Brothers, die nog steeds optreden. Gregg Allman moest vorig jaar afhaken vanwege gezondheidsproblemen. In 2011 had hij na jaren van verslavingen al een levertransplantatie ondergaan. The Allman Brothers Band ontving in 2012 een Grammy voor het hele oeuvre.

In 2014 gaven een groot aantal artiesten een concert om Allman te eren. Artiesten als John Hiatt, Dr. John en Keb'Mo' traden op. Allmann zelf zong 'Melissa', één van zijn bekendste nummers, samen met Jackson Browne.

Gerelateerde afbeelding

 

 

Zaterdag 27 mei 2017 - 23:08

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.