Nieuws

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Agenda
Sponsors

Gert Bogaert brood & banketbakkerij
Blancquaert Bankagenten & Verzekeringsmakelaars

Android app on Google Play

Steely Dan verliest Walter Becker / Molly Hatchet verliest Dave Hlubek

Walter BeckerIn de jaren zeventig was de Amerikaanse band Steely Dan een instituut waar iedere zichzelf respecterende muziekliefhebber dol op was en minstens een aantal albums van in huis heeft. De twee spilfiguren Donald Fagen en WALTER BECKER waren schuchtere muzikanten die zelden live optraden maar wel maandenlang in een studio verbleven tot het resultaat technisch perfect klonk. Samen met een stel perfectionistische sessiemuzikanten lag de lat zeer hoog en het resultaat was nimmer teleurstellend. Pas de laatste 25 jaar gingen ze als Steely Dan meer optreden en ook live bleken ze één van de beste bands die je op een podium kon aanschouwen. Medeoprichter Walter Becker moest deze zomer om gezondheidsredenen afhaken en nu is hij op zondag 3 september overleden op 67-jarige leeftijd. De doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt.

Op dit radiostation gaat er geen dag voorbij zonder Steely Dan. Ze zijn dan ook een essentiële band die kleur gaf aan de popmuziek van de seventies.

Bij southernrockers Molly Hatchet namen ze ook op 3 september afscheid van Dave Hlubeck, medeoprichter en gitarist sedert 1971. Hij werd 66 jaar oud. In april nog overleed ook hun bassist Banner Thomas op 63-jarige leeftijd.

 

 

Maandag 04 september 2017 - 10:03

Meer nieuws:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.