Nieuws

Zanger Tragically Hip overleden

Dinsdagavond is milieu-activist, songwriter, gitarist en zanger GORD DOWNIE overleden. In 1984 was hij één van de stichtende leden van de Canadese rockband Tragically Hip, die ook in België erg populair was in de jaren negentig nadat de radiohits 'Courage' en 'Ahead By A Century' voor de doorbraak zorgden. De charismatische zanger kreeg in december 2015 te horen dat hij een hersentumor had die niet te verwijderen was.

Downie was in zijn thuisland een graag geziene mediapersoonlijkheid. Toen hij vorig jaar in augustus in Kingston aan het Ontariomeer zijn allerlaatste concert met zijn band bracht zei premier Justin Trudeau : 'The Tragically Hip zijn een onvermijdelijk en essentieel deel van wie en wat wij zijn als land'. Ook op zijn dood reageerde Trudeau emotioneel via Twitter : 'Canada's cultuur en identiteit zijn rijker geworden door het werk van Gord Downie'.

In zijn enigmatische teksten ging de zanger vaak aan de slag met verhalen en mythes uit het Canadese bewustzijn. Tragically Hip bracht 54 singles en 13 studio-albums uit, stond op postzegels en zag een straat naar hen vernoemd. Je kan hun muziek op dit radiostation haast nog dagelijks horen.

Downie stierf in het bijzijn van zijn familie en werd 53 jaar oud.

Afbeeldingsresultaten voor gord downie

 

 
Woensdag 18 oktober 2017 - 18:24

Meer nieuws:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.