Nieuws

George Young overleden

Midden jaren zestig waren The Easybeats één van de eerste Australische popbands die ook in Amerika en Europa bekend raakten, dankzij de hit 'Friday On My Mind' (1966) geschreven door GEORGE YOUNG, van origine een Schot. Zijn twee jongere broers verwierven in de seventies bekendheid ; Angus en Malcolm waren oprichters van hardrockband AC/DC terwijl George vaak mee instond voor het produceren van hun albums.

George schreef ook een pak songs voor andere Australische artiesten die hier nauwelijks doorsijpelden in de populaire muziek. Maar 'Love Is In The Air' (John Paul Young) brak wel door bij ons. George Young schreef bijna al die songs samen met Harry Vanda, een Nederlander die opgroeide in Rijswijk voordat hij naar Australië vertrok. Vanda's echte naam was Van Den Berg. Er is nog een connectie met Nederland want AC/DC-gitarist Angus Young trouwde met een Nederlandse vrouw en heeft een huis in het Gelderse Aalten. Overigens was er ook nog Alexander Young, de oudste van de 4 broers die reeds is overleden in 1997. Hij verkoos om niet mee te emigreren naar Australië en was in de 60's één van de leden van de The Bobby Patrick Six om daarna aan te sluiten bij Grapefruit die vooral bekend werden met de hit 'Deep Water' (1969).

Het componistenduo Vanda/Young zal toch vooral bekend blijven om de prettige new wave van hun eigen band Flash & The Pan. Debuutsingle 'Hey St. Peter' (1976) was de aanzet voor meer singles zoals 'Walking In The Rain' (1979), 'Waiting For A Train' (1982) en 'Midnight Man' (1984). Officieel hield Flash & The Pan er mee op in 1993 na 6 albums.

George Young stierf afgelopen zondag op 70-jarige leeftijd.

Afbeeldingsresultaten voor george young ac/dc

George Young omringd door zijn twee nog levende broers.

Maandag 23 oktober 2017 - 15:15

Meer nieuws:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.