Nieuws

Zangeres van The Cranberries plots overleden

De Ierse zangeres DOLORES O'RIORDAN is op maandag 15 januari op amper 46-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het management van de frontvrouw van de The Cranberries bekend gemaakt.
Dolores O'Riordan werd op 18-jarige leeftijd door de band The Cranberries - toen nog The Cranberry Saw Us genoemd - gekozen als zangeres. Met haar typisch klagerige stem wist de groep vooral in de jaren 90 enkele hits te scoren. De bekendste waren 'Zombie', 'Linger', 'Ode to My Family' en 'Salvation'. De groep bracht vijf albums uit.

In 2003 besloten The Cranberries even te stoppen en Dolores O'Riordan maakte in de jaren erna twee soloalbums die minder enthousiast onthaald werden. Eind 2009 kwamen The Cranberries dan toch weer samen met een nieuw album en een tour door Europa en Noord-Amerika. Kort daarna kreeg de band echter ruzie en kende de frontvrouw mentaal een moeilijke periode.

De zangeres werd in 2014 gearresteerd omdat ze een airhostess en politieagent zou hebben aangevallen op een vliegtuig. Op haar proces kwam ze aanvankelijk niet opdagen omdat ze te ziek was. Later zou O'Riordan schuldig pleiten en openlijk spreken over haar bipolaire stoornis.

Vorig jaar leekt het opnieuw beter te gaan toen The Cranberries het album "Something Else" uitbrachten en een nieuwe tour aankondigden. Alle optredens moesten echter al snel afgezegd worden omdat de O'Riordan te veel last had van rugproblemen.

Maandag 15 januari 2018 - 23:11

Meer nieuws:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.