Nieuws

Zanger Machiavel en bassist van Argent, The Kinks en The Zombies overleden

De Waalse rockband Machiavel verliest zanger MARIO GUCCIO. Hij kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen en was sinds vorige week opgenomen in het ziekenhuis. Hij is in Sicilië overleden op 64-jarige leeftijd.

Mario Guccio werd zanger bij - de toen nog progressieve - rockband Machiavel in 1977 op hun tweede album "Jester". Op hun debuutalbum was het drummer (en ondertussen ook al jarenlang Radio 21 Classic baas) Marc Ysaye die de zangpartijen voor zijn rekening nam. De band was wereldberoemd in Wallonië en was zelfs de allereerste Belgische rockband die eind jaren zeventig in Vorst Nationaal in Brussel als hoofdact kon optreden.

Vanaf de jaren 80 brengt Machiavel melodieuze rock, AOR en hardrock. Hun bekendste singles waren 'Rope Dancer' (1978), 'Over The Hill' (1979) en 'Fly' (1980). Ze brachten 12 studio-albums uit, de meest recente "Colours" verscheen in 2013.

Mario Guccio speelde midden jaren 80 ook in het trio Init en produceerde platen van enkele Belgische bands waaronder het Luikse Shyness.

Afbeeldingsresultaten voor Mario Guccio Machiavel

Ook overleden op zaterdag 20 januari : bassist James Walter Rodford alias JIM RODFORD. Hij was de neef van Rod Argent en samen met hem richtte hij eind jaren 60 de band Argent op. Na het uiteenvallen van Argent werd hij in 1978 aangeworven bij The Kinks en bleef bij de band tot 1996. Toen Rod Argent en Colin Blunstone in 2004 hun jaren 60 band The Zombies terug reanimeerden was Jim opnieuw van de partij. Hij is overleden ten gevolge van een ongelukkige valpartij van een trap en is 76 jaar oud geworden.

Afbeeldingsresultaten voor jim rodford

Zondag 21 januari 2018 - 12:14

Meer nieuws:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.