Agenda

Graham Parker & The Rumour - AB - Brussel

dinsdag 10 juni 2014 om 20:40 uur

Na een afwezigheid van dik 15 jaar kwam de Britse singer- songwriter GRAHAM PARKER september vorig jaar nog eens naar ons land afgezakt voor een zeer gesmaakt solo-concert in de knusse Minardschouwburg in Gent. En nu is hij er al opnieuw voor een concert in de hoofdstad.

Graham Parker begon zijn carrière in 1976 aan de zijde van The Rumour, een begeleidingsgroep die qua reputatie niet voor The Heartbreakers of The E Street Band moet onderdoen. Graham Parker & The Rumour brachten een unieke combinatie van in vitriool gedrenkte teksten en opzwepende muziek. Na een vijftal klassieke albums gingen Parker en The Rumour in 1980 uiteen tot ze in 2011 opnieuw een verdienstelijke plaat opnamen, daarna samen acteerden (in This is 40 van Judd Apatow) en vervolgens doorheen Amerika toerden.

Sinds 1980 bracht Graham op de meest uiteenlopende platenlabels een indrukwekkende stapel studio-, live- en compilatie- albums uit en schreef drie boeken, waarvan één met een soundtrack ("Carp Fishing On Valium"). Parker trad de laatste 15 jaar uitsluitend in Amerika op ; soms met een groep (The Figgs, The Small Clubs en The Twang Three), maar meestal solo.

Vanavond komt Graham Parker met zijn aloude makkers van The Rumour naar Brussel.

 

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.