Start

Playlist

Zometeen op Rock FM:

Meer...

Nieuws

Grant Hart overleden
Op donderdag 14 september is liedjesschrijver en drummer GRANT HART overleden. Eind jaren zeventig was hij samen met Greg Norton...

Sponsors


België FM
Gert Bogaert brood & banketbakkerij

Android app on Google Play

R O C K - A - F E L L O W :   PAT BENATAR - Dancing Through The Wreckage

De naam PAT BENATAR is bij 80's rockers een gevestigde waarde. De zangeres uit Richmond, Virginia liet zich eind jaren zeventig opmerken met een indrukwekkend debuutalbum, "In the Heat of the Night". Die standaardplaat is in geen tijd een Amerikaanse bestseller met dank aan de hits 'Heartbreaker' en 'We Live For Love' en opwindende live-concerten. Ook het tweede album "Crimes of Passion" (1980) is een prima plaat en bevat de gigantische hit 'Hit Me With Your Best Shot'. In Europa breekt ze pas helemaal door in 1982 met de hit 'Love is a Battlefield'. Vanaf haar vijfde album "Tropico" (1984) is er een muzikale koerswijziging met aandacht voor rhythm & blues en akoestische songs. De belangstelling bij de pop- en rockfans neemt snel af wanneer ze nadien voluit voor blues opteert.

Anno 2017 kiest Pat Benatar opnieuw voor de muziek die haar naamsbekendheid gaf. Samen met haar muzikale partner Neil Giraldo - al 35 jaar haar echtgenoot - en Linda Perry schreef ze de nieuwe song 'Dancing Throught the Wreckage', een midtempo powerballad die eveneens zal opduiken op de soundtrack voor de film We Are Here waar verder ook artiesten aan meewerken zoals P!nk, Gwen Stefani en Christina Aguilera. De song is bovendien ook te horen in Served Like A Girl, een documentaire van Lysa Heslov over dakloze oudere vrouwen. Alle opbrengsten van de verkoop van de single gaan naar het goede doel, de liefdadigheidsinstelling Final Salute, die zich het lot van oudere dames aantrekt en inzet op infrastructuur en persoonlijke ondersteuning. Om dat alles ook onder de aandacht van het grote publiek te krijgen is er een grote Amerikaanse tournee aan verbonden samen met Toto. Je kan de single vanaf deze week dag en nacht om de twee uur op dit radiostation horen. ENJOY !!!

Afbeeldingsresultaten voor pat benatar DANCING THROUGH THE wreckage

 

 

 

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.