Agenda

Steve Wynn - Het Depot - Leuven

zondag 15 maart 2015 om 20:15 uur

Wie zich in de jaren 80 niet inhield met hairmetal, new wave of hitparadestuff kwam zeker aan zijn trekken met de muziek van de zgn. Paisley Underground Scene. Naast bands als Rain Parade, Naked Prey en Green On Red was de belangrijkste band ongetwijfeld The Dream Syndicate, met frontman STEVE WYNN. Het ontregelde gitaarwerk op het debuutalbum "The Days of Wine And Roses" (1982) is gezichtsbepalend maar vooral de hemeltergend mooie songs en aparte sfeer zorgen ervoor dat dit beresterke album nog steeds tot één van de beste 10 albums van de jaren 80 mag genoemd worden. Opvolger "Medicine Show" (1984) is van een bijna even hoog niveau met briljante classics zoals 'Burn', 'John Coltrane Stereo Blues', 'Merrittville' en de titelsong. De 3de plaat "Out of The Grey" (1986) is een teleurstelling maar bevat in 'Boston' toch minstens één hoogtepunt. De laatste studioplaat "Ghost Stories" (1988) is erg gevarieerd en laat horen dat de band duidelijk een andere richting uit wil. Desondanks een prima plaat. Na nog een schitterende afscheidsplaat "Live at Raji's" (1989) valt het doek definitief over de invloedrijke The Dream Syndicate.

Steve Wynn is ondertussen 25 jaar onder zijn eigen naam aan de slag en bracht al zo'n 16 albums uit die compositorisch en kwalitatief behoren tot het beste uit de melodieuze gitaarrock sector. Ook zijn zijprojecten met o.a. Danny & Dusty, Gutterball en Smack Dab getuigen van een blijvend jeugdig temperament.  Samen met zijn vrouw (op drums) richt hij in 2006 de begeleidingsband The Miracle 3 op waarmee hij ondertussen 4 albums uitbracht.   

Na de rëunietoer van The Dream Syndicate is Steve Wynn deze keer solo op toernee. Live maakt hij er steeds weer een erezaak van elk optreden te zien als een te winnen match en wees maar zeker dat hij die grandioos wint ! Het spelplezier spat van het podium en zijn vurig optimisme blijft na al die jaren hoog oplaaien. Absolute aanrader !!!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.