Agenda

Mostly Autumn - Spirit of 66 - Verviers

vrijdag 20 november 2015 om 20:30 uur

De Britse progressieve rockband MOSTLY AUTUMN gaat al vele jaren mee zonder veel potten te breken maar is toch al voor de vijftiende (!) keer te gast in Verviers. Hun vorige passage is net geen jaar geleden.

De band wordt geïnspireerd door groepen als Genesis,  Renaissance en Pink Floyd. Hun sound is geliefd bij liefhebbers van softpop en melodieuze progrock. Het hart van Mostly Autumn wordt gevormd door gitarist Bryan Josh en frontvrouw Olivia Sparnenn. Andere blikvangers zijn Ann-Marie Helder (dwarsfluit, toetsen), Iain Jenning (toetsen), Liam Davison (gitaar), Andy Smith (basgitaar) en Gavin Grifiths (drums).

-----------------------

De Britse band MOSTLY AUTUMN bestaat bijna 15 jaar maar kende nogal wat personeelswissels.  Multi-instrumentalist Bryan Josh is nu de leider nadat in april dit jaar zangeres Heather Findlay (links nog op de foto) afscheid nam van de band.  Er verschenen in hun beginjaren een pak albums die inwisselbaar waren en vaak nogal erg rustige kabbelende progressieve pop bevatten.  Gedragen songs met sfeervolle folky arrangementen die invloeden van Camel, Pink Floyd en Blackmore's Night bevatten.  Pas met hun 5de album "Passengers" (2003) gaat het er wat steviger aan toe en worden de songs wat pittiger.  Maar de typische fraaie ballads vormen op alle albums de hoogtepunten.  Ook albums als "Storms over still water" (2005), "Heart full of sky" (2006), "Glass shadows" (2008) en hun jongste cd "Go well diamond heart" (2010) zijn zeer de moeite.  Op die nieuwe plaat is achtergrondzangeres Olivia Sparnenn nu de frontlady geworden en live staat ze beslist haar mannetje.  Fans van symfonische rock die ook typische folkinstrumenten als de fluit of de doedelzak wel kunnen smaken zullen hier beslist duimen en vingers bij aflikken.  Live steeds een plezier om de muzikanten aan het werk te zien.  Een aanrader !!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.