Agenda

Rufus Wainwright - Rivierenhof - Deurne

dinsdag 7 juli 2015 om 20:30 uur

Hij kwam aan de oppervlakte als zoon van de Canadese singer- songwriter Loudon Wainwright III en wijlen folkzangeres Kate McGarrigle, haalde de krantenkoppen door zijn verslavingen en openlijke homoseksualiteit en beroerde vele harten met zijn emotionele nummers.

RUFUS WAINWRIGHT is ook de man van té veel kitscherige en potsierlijke bombastische songs maar evengoed heeft hij al genoeg prachtsongs gemaakt om er een best of album mee te vullen. Een grote schare trouwe fans heeft hij wel en die dragen de flamboyante extravagante nicht op hun handen. De overtreffende trap zijn de drie Shakespeare-sonnetten op "All Days Are Nights : Songs For Lulu" (2010). De plaat vergt net als zijn voorgangers ontzettend veel aandacht en is muzikaal behoorlijk vermoeiend. De Lulu uit de albumtitel verwijst naar actrice Louise Brooks, een femme fatale uit het tijdperk van de stille film. 

Op zijn cd "Out Of The Game" (2012) lijkt hij met Mark Ronson de ideale producer te hebben gevonden. Voorzien van elektronische effecten, blazers en prettige soulvolle grooves komt hij zo heel wat warmer over. Met dank ook aan de ritmesectie en de stemmen van The Dap Kings. Hoe zich dat live laat vertolken werd duidelijk toen hij unaniem lovende recensies kreeg.

Ondertussen kan Rufus Wainwright putten uit 7 albums. In ons land een graag geziene artiest. Aanrader !

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.