Agenda

Simple Plan - Rivierenhof - Deurne

dinsdag 25 augustus 2015 om 20:30 uur

Wie tuk is op inwisselbare goedgemaakte poppunk gemaakt volgens het beproefd recept kan terecht bij de Canadese band SIMPLE PLAN. In het goed bevolkte genre is Simple Plan één van de populairste bands en passen perfect in het rijtje naast Good Charlotte, Sum 41 en All Time Low.

Met het debuutalbum "No Pads, No Helmets ... Just Balls" brak Simple Plan in 2002 door in Amerika. Dit album bereikte daar zelfs de status van dubbel-Platinum. Na twee albums met de herkenbare Simple Plan-sound te hebben gemaakt, kwam de band in 2008 aanwaaien met een andere muziekstijl. Op dat album "Simple Plan" staan sombere, donkere liedjes die dieper graven dan voorheen. Privéomstandigheden van de bandleden waren de oorzaak voor de omslag.

Sinds het jongste album "Get Your Heart On !" (2011) zijn de jongens terug bij de stijl waarmee ze begonnen maar hebben ze duidelijk ook hun muzikale horizont weten te verruimen. Ze benaderden voor dit album hun voorbereiding iets anders. Eerst alle zeventig ideeën uitwerken tot volledige songs en daarna pas beslissen welke elf op het album komen. Ook werkten diverse andere artiesten mee aan dit album, zoals de Canadese/Somalische rapper K’Naan, Rivers Cuomo (van Weezer) en Natasha Bedingfield. Al met al leveren deze gastartiesten een verdienstelijke bijdrage. De single 'Jet Lag' mag er absoluut zijn en de cd is ook stukker veelzijdiger qua genres. Van de mainstream poppunk zijn we nog niet helemaal verlost maar de rustige songs en het reggea-achtige 'Summer Paradise' is een stap in de goeie richting. In het najaar komt de langverwachte nieuwe cd uit. 

De Canadezen staan bekend om hun energieke live-sound en verkochten wereldwijd miljoenen albums. Maar kwantiteit is nog geen kwaliteit. Een feestje zal het zeker worden.

 

 

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.