Agenda

Elliott Murphy & The Normandy All Stars - Spirit of 66 - Verviers

zaterdag 30 mei 2015 om 21:00 uur

De muzikale carrière van ELLIOTT MURPHY is ongetwijfeld een van de meest opmerkelijke verhalen in de geschiedenis van de moderne rock ’n roll. In 1973 debuteerde Ellliott Murphy in New York met het album "Aquashow". Het magazine Rolling Stone en Newsweek publiceerden lovende recensies, en de plaat krijgt ook aandacht op televisie. Overal werd Elliott Murphy meteen uitgeroepen tot de nieuwe Bob Dylan of de nieuwe Lou Reed, maar vreemd genoeg bleef commercieel succes uit. Ook na al die jaren heeft de man nog steeds géén enkele hit gemaakt en toch heeft hij ruim 30 albums op zijn naam staan. 

Toen Elliott in de jaren tachtig regelmatig begon te touren in Europa, ontdekte hij daar tot zijn verbazing dat hij wel degelijk wat fans had. Bij zijn eerste optreden in Parijs werd hij door de volle zaal maar liefst zes keer teruggeroepen. In 1984 werd zijn album "Party Girls/Broken Poets" genomineerd voor een New York Music Award. In 1986 verscheen het door Jerry Harrison (van The Talking Heads) geproduceerde album "Milwaukee", een plaat die nog altijd geldt als een mijlpaal in zijn oeuvre. Terwijl het succes in de Verenigde Staten uitbleef, kon Elliott Murphy echter wel rekenen op erkenning door meer bekende collega’s zoals Elvis Costello, Bruce Springsteen, Lou Reed, Peter Buck, Tom Petty, John Mellencamp of The Violent Femmes. Vaak brachten zij ook covers van zijn songs.
Elliott Murphy heeft dan wel nooit het grote succes gekend, hij is inmiddels wel uitgegroeid tot een ware cultheld.

Ook in ons land brengt hij traditiegetrouw elk jaar wel een paar concerten die al eens ruim 3 uur durven duren maar qua lengte is dat peanuts vergeleken met zijn passage 5 jaar geleden in de Spirit Of 66 in Verviers. Hij staat daar geboekstaaft als uitvoerder van het langste concert ooit : 4 uur en 37 seconden, in één set ! Afwachten dus hoe lang het daar vanavond in Gistel weer gaat duren. En wie ooit een concert van de man heeft meegemaakt weet dat zijn heerlijke rootsrock om van te smullen is. Wat zeg ik ? Verslavend !! Aanrader !!!

Meer agenda-items:

© 2024 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.