Nieuws

Greg Lake overleden

Op woensdag 7 december 2016 is zanger, bassist en gitarist GREG LAKE overleden op 69-jarige leeftijd. Hij verwierf faam met King Crimson op de elpees "In The Court of The Crimson King" (1969) en "In The Wake of Poseidon" (1970). Begin jaren zeventig werd na een ontmoeting met toetsenvirtuoos Keith Emerson het trio Emerson Lake & Palmer opgericht. Die hadden al direct succes tijdens een legendarisch festivaloptreden op het eiland Wight. De debuutsingle 'Lucky Man' was daarna een voltreffer in de hitparades. Het weergaloze conceptalbum "Tarkus" (1971) is daarna het magnum opus van het supertrio. Sterke progressieve rockmuziek afgewisseld met frivole liedjes. Nadien kwamen nog een aantal onvoorwaardelijke klasse albums : "Trilogy" (1972), "Brain Salad Surgery" (1973) en "Works Volume 1" (1977). In 1978 kregen de drie het creatief moeilijker en ging de band uiteen.

Vanaf begin jaren tachtig bracht Greg Lake solo-albums uit, waarop beroemdheden als Bob Dylan, Gary Moore en de band Toto meespeelden. In 1992 was er een hereniging van Emerson Lake & Palmer en verscheen het niet onaardige album "Black Moon".  De latere albums zijn nauwelijks nog het vermelden waard.

Maart dit jaar kwam het betreurenswaardige nieuws dat Keith Emerson zichzelf had neergeschoten en nu is dus ook Greg Lake overleden (aan de gevolgen van kanker). Momenteel is hij regelmatig op dit radiostation te horen met zijn prachtige kerstsingle 'I Believe in Father Christmas" (1975).

Vrijdag 09 december 2016 - 08:41

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.