Nieuws

Zanger van Soundgarden plots overleden

Bestand:ChrisCornellTIFFSept2011.jpgAmper 8 uur na een twitterbericht poste CHRIS CORNELL van de Amerikaanse band Soundgarden nog een foto van hun uitverkochte concert in Detroit. En nu is hij dood, amper 52 jaar oud. In een statement stelt Cornells familie dat ze geschokt zijn door zijn plotselinge en onverwachte dood. Het medisch onderzoek naar zijn dood kwam tot de conclusie dat hij omkwam door verhanging. Zelfmoord dus.

Chris Cornell richtte in 1984 in Seattle Soundgarden op, samen met gitarist Kim Thayil en bassist Hiro Yamamoto. De band kreeg een Grammy voor hun grunge cd "Superunknown" uit 1994. De band ging in 1997 uit elkaar, maar kwam dertien jaar later weer samen. In 2012 verscheen "King Animal", het laatste album van de band. Tussen 2001 en 2007 vormde Cornell samen met leden van Rage Against the Machine de succesvolle band Audioslave. De band bracht drie albums uit en ontving drie Grammy-nominaties.

In 1990 maakte hij ook deel uit van de roemruchte band Temple Of The Dog waar ook Eddie Vedder (van Pearl Jam) bij zat. Temple Of The Dog formeerde zich, op initiatief van Chris Cornell, als eerbetoon aan Andrew Wood, zanger van Mother Love Bone en Malfunkshun, die in 1990 aan een overdosis drugs overleed. De line-up bestond verder uit Soundgarden-drummer Matt Cameron, Stone Gossard (ritmegitaar), Jeff Ament (bas), Mike McCready (leadgitaar), en Eddie Vedder (zang en achtergrondzang). Laatstgenoemde vier muzikanten waren op dat moment bezig met de oprichting van Pearl Jam. Drummer Cameron sloot zich in 1998 alsnog aan bij Pearl Jam.

Tot 2004 was Chris getrouwd met de manager van Soundgarden, te weten Susan Silver. Na hun breuk sleepte de zanger zijn ex meerdere malen voor de rechter om zijn persoonlijke bezittingen zoals gitaren en grammy's terug te krijgen. Later hertrouwde de zanger met Vicky Karayiannis, met wie hij twee kinderen had.

Donderdag 18 mei 2017 - 12:17

Meer nieuws:

© 2017 Rock FM online, alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.